O hotelu

HOTEL

Nekadašnja raskošna vila s početka prošlog stoljeća u srpnju 2016. preuređena je u prvi hotel s četiri zvjezdice u gradu Labinu. Hotel raspolaže s jedanaest dvokrevetnih i tri jednokrevetne sobe. Sve sobe imaju satelitski TV, telefon, klimu i Wi-fi internet.

U okviru hotela nalazi se i restaurant koji nudi bogat izbor jela uključujući lokalne specijalitete od riba, škampi, istarskog pršuta, šparoga,vrganja i tartufa. Također su na raspolaganju saune i bogato opskrbljen vinski podrum.

Hotel je smješten podno Starog grada Labina- grada rudara, s čijom se poviješću moguće upoznati u Gradskom muzeju s arheološkom i etnološkom zbirkom, kao i modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe.

A na samo nekoliko minuta vožnje nalaze se i drevni istarski gradići, primjerice Barban, Kršan i Plomin, ali i Raša - najmlađi grad u Istri.

Aktivnosti i okruženje

Od kulturnih sadržaja predlažemo memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika i brojne umjetničke atelijere. U blizini je i Dubrova s parkom skulptura “Forma viva“ s preko 70 radova.

U Starom gradu Labinu se već više od deset godine održava “Labin Art Republika“ kada se grad pretvara u veliku pozornicu na kojoj se kroz dva mjeseca izmjenjuju glazbenici, pjevači, glumci, slikari, zabavljači i umjetnici.

Prekrasan pogled poziva na kupanje ili ronjenje do obližnjeg bisera Kvarnera, poznatog turističkog ljetovališta Rabac. A izolaciju od gradske buke u netaknutoj prirodi i bistrom moru, nude slikovita priobalna mjesta Sv. Marina, Ravni i Prtlog.

Za aktivan odmor tu je pješačka staza “Rabac - Labin (AC Oliva)”, zatim planinarski put “Skitača – Kosi“ do Plominske Gore s koje se pruža jedinstveni pogled na Kvarnerski zaljev te otoke Cres i Lošinj. A svakako i vožnja biciklom, sada već i svjetski slavnim, istarskim biciklističkim rutama.